Jdi na obsah Jdi na menu

Homer Simpson
Obrazek
Malý Homer měl celkem pěkné dětství. Až na to, že jeho matka byla rebelka a musela stále prchat před zákonem. Vesměs ho tedy vychovával otec Abe, což bylo vyhánění čerta ďáblem.

Názor na něj si musí udělat každý sám, nicméně kdyby si měli lidé dotázní v průzkumu vybrat jen jednu nejoblíbenější postavu ze seriálu Simpsonovi, většina z nich by řekla právě jeho jméno.

Homerovi je 36 let, pracuje v jaderné elektrárně pana Burnse jako bezpečností technik v sektoru 7G. Nadevše miluje sledování telky, jídlo (hlavně koblihy, steaky a slaninu) a pivo Duff. Nikdy nedá dopustit na své spolupracovníky Lennyho a Carla, neustále opilého kámoše Barneyho a barmana Vočka, a pak samozřejmě na rodinu.

Vyzkoušel už spoustu profesí. Připomeňme si jen několik z nich: kosmonaut, maskot, ředitel elektrárny, televizní moderátor, herec, zpěvák, spisovatel, Santa Claus, řidič sanitky, starosta, zemědělec, misionář, chůva na hlídání,...

Často se u něj propukají zvláštní stavy mysli, kdy se nedokáže ovládat a může zapříčinit mnoho nepříjemností.

Přesto ho mají skoro všichni ve Springfieldu rádi, třebaže není prototypem ideálního muže, ani pracovníkem roku. A v reálném světě ho zbožňuje snad už úplně každý. Patří mezi postavy, bez kterých by seriál nebyl tím, čím je.

Základní údaje

Věk: 39 let
Výška: 182
Váha: okolo 105 kg
Znamení: rak
Oblíbené hlášky: D'oh! Ty jeden mrňavej! Wohoo!
Přátelé: Lenny, Carl, Barney, Vočko
Nepřátelé: Ned Flanders, Patty, Selma
Číslo kreditní karty: 7431
Pastelka v mozku: ano
Co má rád: koblihy, pivo Duff, bowling, televizi, burger "Žebroun"
Co nemá rád: New York, návštěvy kostela, Patty a Selmu


Bart Simpson
Obrazek
Nejraději je se svým kamarádem Milhousem. Obdivuje klauna Krustyho, každý den sleduje jeho televizní show a pokoj má vyzdobený jeho plakáty a upomínkovými předměty. Nezčetněkrát už také Bart Krustyho zachránil před kriminálem a před smrtí. Přesto to zatím na přátelství nevypadá.

S Bartem se nikdy nebudete nudit. Je to zajímavá postava a jedna z těch, bez kterých si seriál ani nedokážeme představit. Rád si dělá z jiných legraci. Např. volá do Vočkova baru a shání se po smyšlených lidech. Vočko se pak celé hospody zeptá: "Je tu pan Vylí Zanej?"

V reálném světě sbírá jedno ocenění za druhým. Podle časopisu Time je 46. nejvlivnější osobností dvacátého století a týdeník TV Guide ho označil za jednu z největších animovaných postav všech dob.

Základní údaje

Věk: 10 let
Výška: 94 cm
Znamení: Vodnář
Oblíbené hlášky: Caramba!
Oblíbené hračky: loutka Krustyho, pan Králíček
První lásky: Lora Powersová, Jessica Lovejoyová, Greta Wolfcastlová
Přátelé: Milhouse Van Houten
Nepřátelé: Levák Bob, kluci ze Shelbyvillu
Co má rád: Klauna Krustyho, Show Itchy a Scratchy
Co nemá rád: školu a učení

Lísa Simpsonová
Obrazek
Co si budeme povídat, Líza je šprtka jako poleno, takže se nedivte, že ji hodně lidí nemá rádo. Springfield je zkrátka město hňupů, kde se chytrost nenosí. Ale právě proto, že ve Springfieldu žijí hňupové, dokáže jejich problémy vyřešit jedině Líza. A za to si získává obdiv a uznání, po kterém tolik touží.

I když je o něco mladší, než Bart, nikdo nepochybuje o tom, že v inteligenci ho několikanásobně převyšuje, a to jí dělá dobře... V epizodě Cyhtrý a chytřejší se zjistí, že je malá Maggie nadprůměrně inteligentní a Líza dělá všechno pro to, aby získala zpátky svou pověst. Její nekalé praktiky jsou ovšem na pováženou.

Jedině ona umí přesvědčit starostu Quimbyho, aby zrušil pouliční osvětlení, protože jí to brání v pozorování noční oblohy. Jedině ona se dokáže dostat na univerzitu a vydávat se za dospělou. A hlavně kvůli ní ve Springfieldu fungují instituce jako knihovna a muzeum.

Na rozdíl od křesťanského zbytku rodiny je přesvědčená Buddhistka a vegetariánka. Osobně se zná se spoustou známých a zajímavých lidí. Láska ke hře na saxofon ji spojuje s bývalým prezidentem USA Billem Clintonem. Setkala setřeba i s „broukem“ Paulem McCartenym nebo tibetským Dalajlamou.

Základní údaje

Věk: 8 let
Výška: 91 cm
Znamení: Střelec
Idol: Jazzman Marty Krvavá Dáseň
Oblíbené hračky: panenka Malibu Stacey
První lásky: Nelson Muntz, Lenton Alger, Hugh Parfield, Jesse Grass, Tellonius, Luke Statson
Oblíbené hlášky: budu ve svém pokoji
Co má ráda: školu a učení, Tai-chi, jógu
Co nemá ráda: přetvářku

Meggie Simpsonová
Obrazek
Nejmladší z rodiny, benjamínek Maggie. Na to, že jí je teprve jeden rok už dokáže řídit auto, ručkovat po laně, hrát dokonale na saxofon, psát pomocí kostek na hraní, zahrát "čistou hru" v bowlingu nebo dokonce zachránila Homera, když se topil v moři. Postřelila pana Burnse, málem zabila Homera nebo se ji málem povedlo nechat ztrávit celou rodiny (kromě Lisy) v obří trávící soustavě modelu člověka.

Jednou zase zachránil Maggiin život Vočko, a to ve chvíli, když vyletěla z auta při brždění a málem spadla do řeky. Od té doby si výčepního zamilovala a ten ji někdy chodí navštěvovat a starat se o ni.

Základní údaje

Věk: 1 rok
Výška: 61 cm
První slovo: tatí (daddy)
Cena Maggie v obchodě: $847.63 (úvodní titulky)
Cena dudlíku: $1.95 v obchodě na rohu
Oblíbené hračky: vrtačka
Dárky k narozeninám: hospoda strejdy Vočka, chrastítko
Přátelé: Vočko
Nepřátelé: dítě Gerald z pískoviště
Co má ráda: svůj dudlík
Co nemá ráda: koupání v moři

Marge Simpsonová
Obrazek
Rodné příjmení je Bouvierová. Ve Springfieldu žijí také její sestry Patty a Selma, silné kuřačky a staré panny. Pracují na dopravním inspektorátu a Homer o nich říká, že jsou to ty dvě nejnesnesitelnější megery světa. Vzath sester Bouvierových s Homerem je však na delší povídání.

Marge poznáte podle modrého půlmetrového drdolu na hlavě, který si pěstuje celý život. Ve městě je velmi oblíbená, protože dokáže každému poradit s jeho problémy. Jak už to tak bývá, řešení těch vlastních je pro ni skoro nemožné.

V životě už toho hodně vyzkoušela. Pracovala třeba jako servírka, herečka, učitelka, policistka, realitní makléřka, nebo spisovatelka. Nejvíc ze všeho ji ale stejně baví starat se o blaho rodiny. Děti Bart, Líza a Maggie by jinou mámu nechtěly. Ani Homer si na Marge jako na manželku nemůže stěžovat.

Základní údaje

Věk: 34 let
Výška: 188 cmm
Znamení: ryby
Velikost bot: 13AA
Oblíbené auto: Chevrolet Canyonaro
Barva vlasů: modrá č.56
Oblíbená zelenina: velké brambory
Nepřátelé: Becky
Přátelé: Ruth Powersová
Co má ráda: rodinu, ledový čaj Long Island, Mela Gibsona, Toma Jonese
Co nemá ráda: cestování letadlem

Abe Simpson
Obrazek
Za svůj život posbíral tolik zkušeností že to jeho mozek nedokáže unést a ventiluje veškeré vzpomínky do každého náhodného kolemjdoucího. Člověk s doktorátem za nudnost, člověk který vždy dokáže svému synovi poradit, jak se nejlépe zmrzačit, člověk, který si jako jediný na světě dokáže sundat spodky aniž by si předtím svlékl kalhoty.

Bojoval v obou světových válkách, v Koreji a ve Vietnamu. Zažil černošské nepokoje, dobu kdy čtvrťák ještě něco znamenal a dobu, kdy prezidenti USA mlátili děti den co den. Cestoval po Evropě, přičemž předváděl striptýz Her Hitlerovi, cestoval po Asii, Africe, Austrálii i Jižní Americe. Je pilot samouk, matador a také spisovatel scének Itchy & Scratchy.

Žije v Domově důchodců, kam byl odsunut jako “problém který se Homerovi nechtělo řešit” a do domácnosti Simpsonových se dostane pouze pokud “hlídá děti”, i když většinou nakonec děti hlídají dědečka.

Základní údaje

Odhadovaný věk: 83 let
Zaměstnání: popletený a nevrlý důchodce
Oblíbený pořad v televizi: seriál Matlock
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

johanka69 - připomínka k Marge

20. 7. 2008 18:20

Marge má ráda ledový čaj Long Ailend a ne Long Island ;)

:-) - :-)

22. 11. 2007 12:50

:-)